Πως να διαλέξετε ψυγείο.

Η πρώτη απόφαση σας θα πρέπει να είναι αν θα είναι το ψυγείο εντοιχισμένο ή ελεύθερο.  Αυτή η επιλογή δεν επηρεάζει μονό την εμφάνιση, αλλά και την ικανότητα του ψυγείου. Τα περισσότερα από τα εντοιχισμένα  ψυγεία είναι συνήθως μικρότερα από τα ελεύθερα. Υπάρχουν  όμως πλέον ψυγεία ψηλότερα  και ως εκ τούτου πιο ευρύχωρα, διότι εκμεταλλεύονται καλύτερα τον χώρο εντός του κουτιού. Επίσης, ο καταψύκτης που είναι τοποθετημένος κάτω από το ψυγείο είναι κάτι που το κάνει ακόμα πιο ευρύχωρο από εκείνα τα ψυγεία που ο καταψύκτης βρίσκεται στο πάνω μέρος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και τις νέες τεχνολογίες διατήρησης:

Να θυμάστε ότι το ψυγείο είναι η μόνη συσκευή που είναι πάντα σε λειτουργία. Προσοχή λοιπόν στην κατανάλωση ρεύματος και να θυμάστε να ελέγχετε πάντα την ενεργειακή τάξη! Σκεφτείτε ότι σήμερα ένα ψυγείο με κλάση Α +++ καταναλώνει  όπως μια παλιά λάμπα.

Επίσης φροντίζοντας το ψυγείο σας να είναι σε καλή κατάσταση, τα τρόφιμα διαρκούν πολύ περισσότερο. Οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν την αποθήκευση των φρέσκων τροφίμων, όπως κρέας, ψάρια, φρούτα και λαχανικά.

Μερικά  ψυγεία, για παράδειγμα, απελευθερώνουν μόρια ενεργού οξυγόνου Ο3, το ίδιο μόριο που στη φύση απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες μετά από καταιγίδες και καθιστά τον αέρα καθαρό και φρέσκο . Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα νωπά τρόφιμα διατηρούνται όπως την πρώτη ημέρα ακόμα και μετά από 9 ημέρες,  90% λιγότερα βακτήρια και 70% λιγότερο δυσάρεστες οσμές

Άλλα ψυγεία από την άλλη εξασφαλίζουν καλύτερη συντήρηση των τροφίμων, χάρη στο ηλεκτρονικό έλεγχο της υγρασίας, η οποία πρέπει να είναι μεταξύ 65% και 90%, διαφορετικά οι τροφές θα στεγνώσουν και να μαραθούν πιο γρήγορα. Επιπλέον, ξηρός αέρας από την κατάψυξη δροσίζει το ψυγείο.

Τέλος μερικά ψυγεία έχουν δύο ξεχωριστά συστήματα ψύξης για το ψυγείο και διαφορετικό για τον καταψύκτη.  Έτσι, το ψυγείο δεν είναι σε άμεση σύνδεση με την κατάψυξη και το καθένα έχει το βέλτιστο βαθμό της υγρασίας. Επίσης μπορείτε να απομονώσετε τη λειτουργία του ψυγείου από την κατάψυξη. Σε αυτά τα ψυγεία για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη δεν θα είναι πλέον ένας εφιάλτης!