7+1 συμβουλές για μικρές ντουλάπες

Είναι οι ντουλάπες σας πολύ μικρές;

Ορίστε 7+1 Συμβουλές για την εύρεση περισσότερου χώρου στις ντουλάπες

 

Τα διαμερίσματα, τα bungalows, τα παλιά σπίτια τείνουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:  πολύ λίγο χώρο στις ντουλάπες των υπνοδωματίων. Μια μικρή ντουλάπα μπορεί να λειτουργήσει για σας, αλλά μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να προσαρμοστείτε από ό, τι έχετε συνηθίσει, ειδικά αν πρέπει να συρρικνώσετε τα ρούχα σας από μια πιο ευρύχωρη ντουλάπα. Εδώ είναι  7+1  συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε μια τέτοια μετάβαση.

 

  1. Απλοποιήστε την γκαρνταρόμπα σας.

Είναι προτιμότερο να χωρίσετε τα ρούχα σας σύμφωνα με την εποχή που φοριούνται, παρά να τα έχετε όλα διαθέσιμα στον ίδιο χώρο. Αν τα έχετε ταξινομήσει έτσι αλλά εξακολουθούν να μην χωρούν στην μικρή ντουλάπα σας απλά να θυμάστε ότι κάθε ρούχο που μένει θα πρέπει να αξίζει. Μερικές φορές βοηθάει  να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο και να προσπαθήσετε ξανά  τον διαχωρισμό μετά από μια εβδομάδα.

 

  1. Μετακινήστε τα ρούχα που φοριούνται λιγότερο σε άλλο σημείο.

Το βασικό είναι να έχετε διαθέσιμα άμεσα τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά, για όλα τα υπόλοιπα κάλο είναι να βρείτε ένα άλλο χώρο μέσα στο σπίτι για να τα αποθηκεύσετε . Ένας τέτοιο σημείο θα μπορούσε να είναι κάτω από το κρεβάτι μέσα σε ειδικά κουτιά αποθήκευσης  ή μέσα σε σακούλες αποθήκευσης κενού αέρος οι οποίες βοηθούν και στη μείωση του όγκου.

 

  1. Αντικαταστήστε τις πόρτες της ντουλάπας με κουρτίνες.

Οι κουρτίνες ανοίγουν περισσότερο από τις πόρτες και δεν πιάνουν μέρος από τον τοίχο. Μπορεί να μην προσφέρουν πολύ χώρο αλλά ακόμα και μερικά εκατοστά είναι σημαντικά σε ένα μικρό δωμάτιο.

 

  1. Προσθέστε άγκιστρα τοίχου.

Τα άγκιστρα και οι κρεμάστρες βοηθούν πολύ στην γρήγορη τακτοποίηση των ρούχων, ειδικά αυτών που θέλετε να φορέσετε ξανά πριν τα πλύνετε.

 

  1. Σωστός φωτισμός.

Ο φωτισμός δεν είναι απλά μια αισθητική επιλογή.

Μια καλά φωτισμένη ντουλάπα είναι πιο εύκολη στη χρήση, και ενθαρρύνει την καθαριότητα. Αν η ντουλάπα σας δεν έχει παροχή ρεύματος για φωτισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά αυτοκόλλητα φωτιστικά με μπαταρίες ετσι ώστε να φωτίσετε και τις πιο σκοτεινές γωνίες.

 

  1. Αγοράστε ένα σύστημα από κρεμάστρες, ράφια, κουτιά και δοχεία.

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και εξοπλίστε το με κρεμάστρες και ράφια έτσι ώστε να μπορέσετε να μετακινήσετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λιγότερο σε ένα ράφι κάπου ψηλά μέσα σε κουτιά. Τα κουτιά από παπούτσια μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε, για παράδειγμα , μικρά αξεσουάρ.

 

  1. Τοποθετήστε ρούχα εκτός της ντουλάπας

Επιλέξτε μια γωνία της κρεβατοκάμαρας  ή κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού για επιπλέον αποθήκευση των ρούχων. Προσθέστε μια ακόμα ντουλάπα αν είναι δυνατό ή μια συρταριέρα και φροντίστε να έχετε τα ρούχα σας άμεσα διαθέσιμα.

 

 

  1. Δοκιμάστε μια φορητή κρεμάστρα

 

Τα καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν πολύ συχνά φορητές κρεμάστρες με ροδάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να μετακινείτε τα ρούχα σε οποιοδήποτε κενό σημείο και να ελευθερώνετε τον χώρο σας ανάλογα με την περίσταση

 

Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια, τις μικρές ντουλάπες σας και μια φωτογραφία  από τις λύσεις αποθήκευσης που έχετε επιλέξει.