8 συμβουλές για μικρές κουζίνες

Οι μικρές κουζίνες είναι τέλειες, όταν οι τοίχοι είναι λευκοί, δεδομένου ότι αυτό το χρώμα μπορεί να αντανακλά και να διασπείρει το φως σωστά, και μπορεί αναδείξει το χώρο που έχετε, διότι μειώνει τα όρια που δίνουν οι τοίχοι συνήθως. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αφήσετε το λευκό να εξαπλωθεί και στα ντουλάπια σας, χωρίς το φόβο μήπως γίνει βαρετό. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που μπορείτε να συνδυάσετε, όπως και διαφορετικές υφές. Οι κορνίζες και οι φάσες επίσης μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο το χώρο στο δάπεδο σας

Χρησιμοποιώντας σωστά το δάπεδο μας έχουμε καλύτερη οπτική και εργονομία. Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, διαλέξτε διακοσμητικά αξεσουάρ που καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο δάπεδο, όπως μικρές νησίδες, κομψά πόδια στις καρέκλες, στενά σκαμπό ή πολλά ράφια για να τοποθετήσετε αντικείμενα αφήνοντας το δάπεδο κενό. Μια καλή φιλοσοφία του σχεδιασμού μιας μικρής κουζίνας είναι να επικεντρωθούμε στον κάθετο χώρο, δηλαδή στο ύψος, και όχι στον οριζόντιο.

3. Τοποθετήστε τα έπιπλα σωστά

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της εργασίας σας: θα πρέπει να τοποθετήσετε σωστά τα έπιπλα! Με τη βοήθεια μας φυσικά! Η σωστή διαρρύθμιση του χώρου έχει μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι μερικές φορές ακόμη και μερικά καλά επιλεγμένα ντουλάπια μπορεί να δημιουργήσουν ένα χάος, και να κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται μικρή και άβολη. Ο λόγος για τον οποίο σας προειδοποιούμε γι ‘αυτό δεν είναι η αισθητική, αλλά η εργονομία. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε αρκετό χώρο για να κινηθείτε και να κάνετε τις καθημερινές δραστηριότητες μέσα στην κουζίνα σας εντελώς ανενόχλητοι. Ένα από τα σημεία ,για παράδειγμα, που θα πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερο είναι ο χώρος ανάμεσα στον πάγκο μαγειρέματος και το ψυγείο

4. Εξοικονομήστε χώρο κάθεταsmall kitchen

Για να εξοικονομήσετε χώρο, γίνετε δημιουργικοί με κάθετες ιδέες αποθήκευσης. Λίγο ψηλότερα  ντουλάπια ή πρόσθετα ράφια από πάνω σημαίνουν αυτόματα  λιγότερη ακαταστασία στον πάγκο σας, έτσι μπορείτε να τους εκμεταλλευτείτε απόλυτα.

5. Μη φοβηθείτε το γυαλί

Μια κουζίνα φαίνεται σημαντικά πιο ευρύχωρη όταν υπάρχουν  γυάλινες επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε γυαλί όπου είναι δυνατόν. Σας προτείνουμε βιτρίνες στα  ντουλάπια και γυάλινα ράφια  μέσα σε αυτά. θα μπορούσατε ακόμη και να έχετε ένα γυάλινο τραπέζι .

6.Γυαλιστερές επιφάνειες

gallery_15

Η κουζίνα, στην πραγματικότητα, είναι το ιδανικό μέρος για γυαλιστερές επιφάνειες. Στα πορτάκια, στον τοίχο αλλά και σε διάφορα αντικείμενα μέσα στην κουζίνα… Οτιδήποτε γυαλιστερό τραβά την προσοχή και κάνει τον χώρο να λάμπει.

7.Δάπεδο

Το δάπεδο στην κουζίνα έχει μεγάλη σημασία! Ο χώρος μπορεί να ενισχυθεί  ανάλογα με  το σχέδιο και το χρώμα του δαπέδου, ειδικά όταν υπάρχουν ρίγες οριζόντιες ή κάθετες αλλά ακόμα και διαγώνιες. Τα χρώματα καλό θα είναι να έχουν ουδέτερη απόχρωση, αλλά όχι πάρα πολύ σκούρα. θα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε  ένα τόνο ανοιχτότερο από τους τοίχους και τα έπιπλα.

8.Τακτοποιήστε σωστά

Ακόμη και μια μικρή κουζίνα μπορεί να φαίνεται τακτοποιημένη.  Το αποτέλεσμα της σωστού και τακτικού συμμαζέματος  είναι απλά εκπληκτικό, ακόμη και αν αυτό απαιτεί τεράστιες προσπάθειες  για την εύρεση χώρου αποθήκευσης. Κρύψτε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και απλά πιάνουν χώρο στον πάγκο και φροντίζετε για την συχνή καθαριότητα του χώρου έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος.